26
Syy

Lausunto turpeesta ja bioenergiasta

Soinin luonnossa on mahtavia luonnonvaroja. Viimeisen vuoden aikanakin on pinnalla ollut niin laajojen metsien puut ja biomassat, tuulivoimalle erinomaiset tuuliolosuhteet, turvelakeat, kallio- ja soraalueet sekä yllättävimpänä kaivosselvitykset kulta-, hopea-, koboltti- ja litiumresursseista. Tähän voidaan vielä lisätä upea luonto mahtavine harjuineen, vesistöineen ja soineen, mitä voi pitää paikallisille hyvinvoinnin tuottajana ja jopa matkailuvalttina. 

4
Syy

Yrittäjän päivänä 5.9. liputus yrittäjyydelle

Yrittäjän päivää vietetään 5.9. Tapa on saanut alkunsa jo 1990-luvulla ja se on laajentunut valtakunnalliseksi juhlaksi. Vaikka almanakan mukaan kyseessä ei ole virallinen liputuspäivä, saa silloin liputtaa ja kunnioittaa siten yrittäjyyttä.

28
Elo

Kuntien välisestä ystävyydestä

Suomessa on ollut – niin kauan kuin itse saatan muistaa – vahvasti keskustelussa kuntien yhteistyön lisäämine. Tavat tähän yhteistyöhön ovat vaihdelleet aina raakoihin pakkoliitoksiin saakka. Motiivina on lähes poikkeuksetta ollut palveluiden ja kunnan lakisääteisten tehtävien varmistaminen alueella sekä myös kunnan kehittämis- ja kehittymismahdollisuuksien turvaaminen. Hyvien tavoitteen taustalla on ollut ikävä viesti säästötarpeesta. Se on taasen johtunut joko kunnan omasta taloudesta tai valtiotason poliittisesta tai virastojen paineesta tehostaa rakenteita.

27
Hei

Muutama ajatus koko maan asuttuna pitämisestä

Valtakunnan mediassa on saanut huomiota selvitys, joka toi esiin suomalaisten halun pitää koko maa asuttuna. Ajatus on selkeä ja kertoo harvaanasutun maamme luonteesta ja katajaisen kansamme juurista sekä toisaalta siitä arvostuksesta. Kysehän ei ole jonkin laitoksen sijoittamisesta väkisin korpeen, vaan monen tekijän summasta. Asia ei olisi voinut nousta esiin parempana aikana, kun lomalaiset kiertävät kesän kauneimpina aikoina eri paikkakunnilla muistuttaen itseään mitä upeimmista paikoista ja niillä asuvista ihmisistä.

7
Hei

Juhlavuoden puolivälin krouvi

Soinin kunnan 150. vuoden juhlat ovat jo puolivälissä, vaikka paljon hienosta juhlavuodesta on edelleen kokematta. Monta upeaa tilaisuutta on jo koettu moottorikelkkakisoista aina kesän musiikkitapahtumiin. Ehkä tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä hetki palata 29.5.


Soinin kunta

Y-tunnus 0182637-3 | Multiantie 27 A 63800 Soini | Puhelin: 044 550 2375 | soinin.kunta@soini.fi | etunimi.sukunimi@soini.fi


Soinin Vaakuna