Yrittäjän päivää vietetään 5.9. Tapa on saanut alkunsa jo 1990-luvulla ja se on laajentunut valtakunnalliseksi juhlaksi. Vaikka almanakan mukaan kyseessä ei ole virallinen liputuspäivä, saa silloin liputtaa ja kunnioittaa siten yrittäjyyttä.

Soinin kunta liputtaa 5.9. osoittaakseen arvostusta soinilaisille yrityksille ja yleisemminkin yrittäjyydelle. Soinissa on perinteisesti vahvaa yrittäjyyttä ja kova yrittäjähenki. Yritykset ovat mahdollistaneet monien palveluiden ja työpaikkojen olemassa olon Soinissa. Sen lisäksi, että ilman yrityksiä Soinin katukuva olisi kovin köyhä, monelle kuntalaiselle, kesäsoinilaiselle ja matkailijalle yritykset ja yrittäjät näkyvät arjessa ja juhlassa. Yleensä soinilainen yritys palveluineen on asiakkaalleen vähän näkymätön ja tavanomainen palveluntuottaja, joka myy puuroa aamuksi tai pitää auton liikkeellä. Toisinaan elinkeinonharjoittaja tekee juhlan ja on toivottu vieras, esimerkiksi hoitamalla jalat kuntoon tai auttamalla tukit metsästä ostajalle.  

Myös kunnalle yritykset ovat merkittävä kumppani. Molemmilla on sama tavoite edistää alueen elinvoimaisuutta ja ihmisten elinmahdollisuuksia. Kunnan budjetti ja verotulotkin olisivat selvästi pienempiä ilman yrittäjiä ja heidän työntekijöitään.  Pienestäkin voi riittää iloa monelle ja alkaa suuri kasvutarina. Siksi jokainen toimiva ja syntyvä yritys on Soinille tärkeä.

Liputamme näin ollen tänään kiitoksen soinilaisille yrittäjille ja elinkeinonharjoittajille, heitä tukeville Soinin Yrittäjille ja MTK-Soinille, yrittäjyyteen kasvattaville Soinin 4H-yhdistykselle ja yhtenäiskoululle sekä kaikille asiaan vihkiytyneille.

Haastan kaikki soinilaiset kertomaan sosiaalisessa mediassa positiivisen asian yrityksestä, jossa vierailette yrittäjyyden päivänä. Käyttäkää julkaisuissa aihetunnistetta #yrittajanpaiva

 

Soinin kunnan puolesta

Juha Viitasaari

Kunnanjohtaja


Soinin kunta

Y-tunnus 0182637-3 | Multiantie 27 A 63800 Soini | Puhelin: 044 550 2375 | soinin.kunta@soini.fi | etunimi.sukunimi@soini.fi


Soinin Vaakuna